Hassua, mitä nykyään googletetaan. Tässä taannoin uutisoitiin, kuinka ruokakaupat ovat siirtymässä nettiin. Pari palveluntuottajaa jo löytyy, mutta markkinat ovat ilmeisesti avautumassa todenteolla lähiaikoina. Itse vähän skeptisesti asiaan suhtautuneena lähdin tutustumaan Kauppahalli24.fi -sivustoon. Löytäisinkö omia erityisruokavaliotuotteita? Millainen valikoima ylipäätään on? Entä toimitusmaksut ja tilauksen toimittaminen?

 

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta?

Mitä enemmän sivuja klikkailin auki, sitä enemmän vakuutuin konseptista. Tällaiselle voisi tosiaan olla Suomessa enemmänkin kysyntää; nythän tässä liikuskellaan pääkaupunkiseudulla. Ja kotiinkuljetus – tai työpaikalle – tai johonkin, missä olet vastaanottamassa sapuskatilaustasi. Kaikki kaupassa asioinnin huonot puolet jää pois. Oman kokemukseni mukaan nettisivuilta todellakin löytyi hyvillä erityisruokavaliomerkinnöillä ilmoitetut omat tutut tuotteet. Toimitusmaksukaan ei ole kummoinen, jos laskee mitä omalla autolla tai julkisilla liikkumiseen menee. Tilaus toimitetaan ylihuomiseksi, koska asiakkaalle halutaan vain parasta ja tuoretta. Mikä voisikaan olla parempi perustelu! Onko tähän nyt kuitenkin joku koira haudattuna?

Syyt ja seuraukset

Pakkohan toki on pohtia myös haittapuolia. Olisiko marketit sitten tyhjillään ihmisistä? Ajaisiko tämä alas useita pienempiä elintarvikemyymälöitä? Tulisiko ihmisistä laiskoja, kun eivät edes kauppaan viitsi vaivautua? Entäpä sosiaalisten konktaktien puute joidenkin kohdalla? Jos kaupan täti on ainoa, ketä tervehtii ja kaupassa asiointi ainoa keino olla ihmisten parissa… Niinpä. Näitä voi jokainen pohtia. Asioilla on puolensa, ei siitä mihinkään pääse. Itse en ehkä näkisi ruoan ostamisen siirtymistä nettiin mitenkään maailmoja mullistavana asiana. Tuskin kukaan erakoituu sen takia, että tilaa maidon ja ruisleivän kotiovelle. Pikemminkin kun kaupassa asiointi perinteisellä tavalla jää ainakin osittain pois, säästyy aikaa vaikka mihin! Eiköhän tällainen työllistäisi myös kuljetusyrityksiä. Niin ja käsi ylös kuka haluaisi tehdä joulunajan ruokaostokset mieluummin netissä?! 🙂